Spaghete cu midii si sos de smantana dulce

de Toamna07 in Fructe de mare, 22 Iul 2013 | 18872 vizualizari

 

Din darurile marii am pregatit o portie mare de spaghete cu midii fantastice.
Midiile sunt foarte gustoase si se numara printre cele mai apreciate delicatese ale marilor restaurante,servite atat proaspete in boluri cu gheata,cat si gatite in cele mai ingenioase feluri.

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 500 g midii (doar carnea)
  • 400 g spaghete
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 400 ml smantana pentru gatit
  • sare,piper,chilli uscat
  • patrunjel
  • 1 lime/lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu midii si sos de smantana dulce:

Punem spaghetele la fiert si le pregatim pana devin al dente.
Scoicile le scufundam de 2-3 ori in apa rece si apoi le scurgem bine.
Intr-o tigaie mare si adanca incingem uleiul de masline si calim putin usturoiul( zdrobit cu lama la cutit) si apoi tocat marunt .Punem si scoicile,le tavalim prin uleiul aromat cam 3-4 minute,asezonam cu sare,piper si adaugam smantana .Punem capacul si lasam sa fiarba cateva minute,sa mai scada putin, dupa care presaram patrunjelul tocat,chilli si spaghetele scurse. Amestecam bine spaghetele cu sosul si midiile.
Dam la o parte tigaia de pe foc,stropim putina zeama de lamaie si servim.

Pe cuvant,sunt niste paste colosal de gustoase!:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu midii si sos de smantana dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu scoici